I weekenden blev U19 DM afholdt i Gudme for både drengene og pigerne. I denne artikel kan du læse mere omkring pigernes tætte og dramatiske DM.

Hos pigerne var det Skanderborg og Roskilde, der havde kvalificeret sig som 1’er fra henholdsvis den jyske/fynske pulje og sjællandske pulje. FIF/Ydun og GOG havde kvalificeret sig via playoff-kampe.

Den allerførste semifinale til stævnet var hjemmeholdet fra GOG mod Roskilde. Det var tæt igennem hele kampen, hvor holdene gik til pause med 12-12, og Roskilde endte med at vinde med 25-24, efter GOG misbrugte en chance i sidste sekund.

Søndagens anden semifinale stod mellem storfavoritterne fra Skanderborg mod FIF/Ydun. Skanderborg havde dog problemer mod et godt kæmpende FIF/Ydun-hold, som endte med at tabe med 30-29. FIF/Ydun var endda en mand i overtal i sidste angreb og fik spillet sig frem til en stor chance, men Isabella Mathrone i Skanderborg-målet lavede en god redning, der sendte Skanderborg i finalen.

Finaledagen

Bronzekampen var den kamp med mest spænding og dramatik. Som lørdagens kampe endte bronzekampen også ud med en 1-målssejr. FIF/Ydun vandt 24-23 over GOG efter en dramatisk kamp, hvor bølgerne gik højt til sidst. FIF/Yduns træner Maybritt Nielsen tog en timeout, der først kommer på tavlen og lyd fra uret, og der har FIF/Ydun mistet bolden til en GOG-spiller. GOG-trænerbænken ville have straffe og 2 minutters udvisning, da hændelsen skete i de sidste 30 sekunder. Dommerne valgte dog ikke at give nogen 2 minutters udvisning til FIF/Ydun-bænken på grund af usportlig optræden. GOG fik bolden, men udnyttede ikke de sidste par sekunder til en udligning.

Finalen mellem Skanderborg og Roskilde blev vundet af Skanderborg sikkert. De førte ved pausen med 24-8 og endte med en 43-23 sejr, hvilket betød, at Skanderborg vandt U19 DM for andet år i træk, med spillere fra sidste års hold. Skanderborgs U17 pigerne vandt os DM guld i sidste weekend. Dermed ligner det at fremtiden er lys for Skanderborg ligakvinder med mange spændende talenter på spring.