Foto: Handballtransfer

Vi har stillet en af de kommende spillere, på Sports Akademi Rødekro-Aabenraa, lidt spørgsmål omkring hendes skifte til det sønderjyske.  

Søndag d. 2. august 2021 flytter de første udøvere ind på Sports Akademi Rødekro-Aabenraa på Borgmester Finks Gade 5. Dette bliver starten på deres nye liv som elev på SARAA. Akademiet har til formål at skabe et talentudviklingssetup, som på sigt bliver et af landets primære talentudviklingsmiljøer. Du kan læse meget mere om SARAA her.

 

Lidt om dig selv?

“Jeg hedder Mathilde, men bliver kaldt Frahm, jeg er 17 år gammel og er bor lige nu på sportstar college i Ikast. Til daglig går jeg på HHX i 1g på Herningsholm gymnasium i Ikast, og spiller håndbold som stregspiller. Jeg er født og opvokset i Esbjerg og det er der jeg har fået min håndboldopdragelse. Jeg startede til håndbold som u6, men så holdte jeg pause og startede til atletik, men vendte hurtigt tilbage til håndbolden i u10. Jeg startede med at være bagspiller, men jeg var faktisk ikke god på nogen måde, derfor valgte jeg sammen med min træner, at jeg skulle spille streg. Det var et af de bedste valg vi kunne have taget, for jeg har en kæmpe passion for det og jeg nyder det hver gang jeg får lov alt stå der og kæmpe med en på hver side.”

Hvad mener du kendetegner en god håndboldspiller?

“Det jeg mener kendetegner en god håndboldspiller, er en der har et overblik og en god viljestyrke. En der kæmper for sine mål og giver sig 100% når vedkommende har sat sig noget for. En der går ind til træninger og tager udfordringerne op og arbejder på sine svagheder. En der hjælper sit hold igennem og kæmper med sit hold og viser kampgejst, og en spiller med en stærk mentalitet.”

Hvad er dine ambitioner med håndbold?
Foto: Handballtransfer

“Mine ambitioner med håndbold er at nå til toppen. Jeg vil rigtig gerne se hvor langt jeg kan komme og hvad det kan blive til. Jeg har en stor drøm om at nå liga og forhåbentligt om at komme på A-landsholdet.”

Kender du området, og hvad kommer du til at forvente af det sønderjyske?

“Jeg har et godt kendskab til klubben og området, i den forstand at jeg har været i pulje med dem i alle mine håndbold år. Jeg forventer et godt træningsmiljø og passionerede spillere og trænere som vil gå lige så langt for det her som jeg vil, hvilket jeg også har fået et indtryk af at de vil. Jeg forventer at jeg kommer i gode hænder hvor jeg kan udvikle mig som spiller. Klubben har en god kommunikation op til deres 1. divisionshold hvilket også gør det rigtig spændende.”

Hvordan tror du, at du kan bidrage til miljøet på akademiet og dit holdet?

“Jeg tror jeg kan bidrage med min viljestyrke og vilje til at nå toppen. Jeg brænder så meget for det, at jeg vil gøre alt for at vi sammen ligger os i spidsen. Udenfor banen er jeg en meget udadvendt person, som derfor kan bidrage med en masse dårlige jokes, men godt humør. Jeg har nu kendskab til det at bo ude og bo på et fælles akademi, så på den front kan jeg også bidrage med lidt erfaring.”

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.