Foto: SønderjyskE Håndbold

Den tidligere landsholdsspiller Thomas Mogensen fortæller hans holdning omkring ungdomshåndbold.

37-årige Thomas Mogensen fra SønderjyskE Håndbold, som tidligere har optrådt i blandt andet GOG, Flensburg og Skjern. Han har i et interview fortalt hans vinkel på ungdomsvalgene.

Er man nødt til at skifte til de større klubber i ungdomsårene for at kunne blive til noget større?

“Jeg synes man skal blive i nærmiljøet så længe man overhovedet kan og nyde legen med bolden sammen med sine kammerater! Det giver et sammenhold og nogle menneskelige værdier som jeg synes er endnu vigtigere end det sportslige som barn! Hvis man samler alle de gode på et hold ødelægger man alt fair konkurrence i området og det tror jeg ødelægger mere end det gavner! Børn skal drives af legen og lysten og nyde trygheden i vante rammer! Det er okay at være god og måske den klart bedste på sit hold men det tror jeg udvikler nogle andre menneskelige egenskaber (lederegenskaber) end hvis du flytter over på et hold hvor der er 8 andre, som er mindst lige så gode! 

Man skal nok nå at blive voksen, men barndommen kommer aldrig igen, så lad børn være børn! Hvis talentet og motivationen stadig er der, så skal muligheden for at blive god nok stadig være der! Talent er godt men du kommer ikke langt uden hårdt arbejde!”

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.