foto: team Esbjerg

Patrick Petersen, 29 år, er tiltrådt som ny assistenttræner i Team Esbjerg.

Sjællænderen har senest været cheftræner for Skovbakken Håndbolds 1. divisionsherrer i tre sæsoner og vælger nu at satse på karrieren som håndboldtræner på fuldtid. Han afløser Ana Razdorov Lyø, der i fire sæsoner har indgået i trænerteamet med cheftræner Jesper Jensen.

Han spillede ungdomshåndbold i hjembyen Ringsted, men valgte efter et USA-ophold at gå trænervejen, da han i 2013 flyttede til København for at indlede studiet i International Business på CBS. Inspireret af den senere talentchef og nu assistenttræner i GOG, Mikkel Voigt, blev han ungdomstræner i Frederiksbergklubben BK Ydun og fortsatte i Ajax København sideløbende med at være talenttræner i DHF’s Region Øst.

I 2019 rykkede han til Aarhus for at tage kandidatuddannelsen cand.merc. Innovation Management & Business Development og blev samtidig seniortræner i Skovbakken, først en sæson i 3. division og dernæst tre sæsoner i 1. division.

Patrick Petersen er storebror til Ikast-playmakeren Simone Petersen, hvis personlige egenskaber Jesper Jensen kender til som landstræner, og uden at det har været afgørende, har familieskabet styrket indtrykket af, at han menneskeligt vil passe ind i Team Esbjergs kultur.

Den nye assistenttræner har indgået en foreløbig etårig aftale, hvilket flugter med cheftrænerskiftet i Team Esbjerg i sommeren 2024, da den svenske kvindelandstræner, Tomas Axnér, afløser sin danske landstrænerkollega, Jesper Jensen. Tomas Axnér skal sætte sit eget hold, men hvis samarbejdet med Patrick Petersen udvikler sig som forventet, vil han være kandidat til at fortsætte på sin post. Indtil videre vil han lægge al sin energi i at yde sit bedste i kontraktperioden, men afviser ikke muligheden for at fortsætte i Team Esbjerg.

Patrick Petersen har en måneds opsigelse i stillingen som Product Manager i konsulenthuset Ennova og vil derfor i august dele sin tid mellem de to job. Han bor i Aarhus med sin kæreste, Marie, der indleder sit sidste år på tandlægestudiet, og han forventer i løbet af 2023 at rykke bopælen til Esbjerg.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.