Kathrine Heindahl, stregspiller for CSKA Moskva og det danske landshold, vender i sommeren 2022 hjem til Danmark og har underskrevet en treårig kontrakt med Team Esbjerg gældende til 30. juni 2025.

Den 29-årige fynbo skrev under på kontrakten med Moskvas nye store satsning i kvindehåndbold, få uger før coronavirussen bredte sig til Europa. Opholdet i den russiske hovedstad blev på den baggrund af en helt anden karakter, end hun havde forestillet sig.

“Jeg ønsker af flere grunde at vende hjem, før jeg egentlig havde forventet, og ser frem til at leve et mere socialt liv tættere på min familie. Da jeg fik en henvendelse fra Team Esbjerg, der er i gang med et fedt projekt og har mange spændende spillere, kom jeg på andre tanker end dem, jeg oprindeligt havde. Jeg er valgt på især mit forsvarsspil og er tiltænkt en stor rolle på holdet. Og så tror jeg, at det vil gavne mig i angrebsspillet, at jeg skifter fra det mere individuelle spil i Rusland til en kollektiv spillestil.” Siger Kathrine Heindahl i en pressemeddelse.

Hun er fra Nyborg, hvor hendes forældre fortsat bor, og har i en allerede lang karriere spillet for GOG, HC Odense, Team Tvis Holstebro, Randers HK og Odense Håndbold, inden hun i 2020 skiftede til CSKA Moskva. Trods skyggerne fra coronaperioden beskriver hun det som den bedste beslutning, hun har truffet, at rejse ud og opleve en helt anden kultur.

Kort fakta omkring den nye Team Esbjerg stregspiller:

184 cm høje Kathrine Heindahl indledte landsholdskarrieren i 2010 og har spillet 89 landskampe og scoret 165 mål.

Ved siden af håndboldspillet har Kathrine Heindahl siden 2016 sammen med en tidligere holdkammerat fra Holstebro-tiden drevet sportsbrandet Ikaika, der primært består træningstights. Hun er uddannet bachelor i almen erhvervsøkonomi fra Aarhus Universitet.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.