Jenny Carlson i EH Aalborg
Foto: Jenny Carlson

Jenny Carlson som til dagligt spiller i EH Aalborg, spiller med en stomipose.

Jenny spiller dagligt i EH Aalborg, som spiller i den bedste danske række. På nuværende tidspunkt, ser det dog ud til at de rykker ned i 1. division til næste sæson.

Svenske Jenny Carlson spiller venstreback og playmaker, hun er igang med hendes første sæson i EH Aalborg. Hun kom fra Ringkøbing Håndbold, hvor hun desværre sad ude med en sygdom.

Læs vores interview med Jenny herunder:

Hvad er en stomi og hvor lang tid har du haft det?

“Da jeg var 18 år, fik jeg en sygdom kaldet Colitis ulceros, hvilket er en kronisk inflammation i tyktarmen. Efter at have haft en hel del problemer med den i årenes løb besluttede lægerne, at jeg havde brug for akut kirurgi.

Det findes mange forskellige stomiposer, men jeg har en ileostomi sen oktober 2018. Hvilket betyder, at de har fjernet hele min tyktarm, og nu har jeg ca. 5 cm af min tyndtarme uden for min krop og ind i stomiposen.”

Hvad er det værste ved stomi?

– Og måske du har noget som er godt ved det også?

“At have stomi medfører også nogle mentale udfordringer f.eks. at gå på stranden eller ind i et omklædningsrum er stadig hårdt, fordi jeg ved, at folk kigger på mig. Men jeg prøver altid at placere mig selv i situationerne for mig selv, men også at gøre det opmærksomt.

Men det positive ved det overtager helt klart det negative. At ikke længere have det dårligt og ikke vide, hvordan man har det, er der ikke længere. Nu er den mere håndterbar, så jeg fortryder det ikke et øjeblik!

Jeg skal udføre yderligere to operationer, men da den næste operation, der skulle være i maj 2019, blev aflyst, besluttede jeg at prøve at spille håndbold med den i stedet og det virkede.”

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.